publicat în: Arhivă

(VIDEO LIve proteste in Georgia, aici!) Patriarhul Georgiei avertizeaza ca problemele grave nu se decid in strada

(VIDEO LIVE aici!) 30 de membri ai opozitiei georgiene retinuti la Manastirea KintvisiPatriarhul Georgiei avertizeaza ca problemele grave nu se decid in strada

Nu exista armonie in Georgia; autoritatile si opozitia trebuie sa discute impreuna, fara a provoca un impas prin protestele de strada, a declarat catolicosul-Patriarh Ilia al II-lea al intregii Georgii.

"Problemele grave nu trebuie sa se decida pe strada, ci in adunari, in cadrul unor discutii calme. Doar atunci vom avea un bun rezultat", a avertizat Ilia al II-lea la slujba de ieri, duminica 29 mai 2011, oficiata in Catedrala Sfanta Treime din Tbilisi, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

"Nu se poate infiinta o astfel de adunare (darbazi) pentru ca oamenii sa nu mai stea in strada si pentru a decide asupra problemelor?!" se intreaba Patriarhul.

"Ultimele astfel de actiuni, in strada, s-au dovedit a fi fatale!”, a mai spus el, in timp ce transmitea condoleante familiilor celor ucisi in timpul dispersarii marsului opozitiei in Tbilisi, la primele ore ale zilei de 26 mai.

"Modul in care vietuim astazi, nu este unul armonios. Oamenii ies in strada sa-si exprime protestul, si se confrunta adesea cu autoritatile. Cred ca astfel de situatii trebuie sa fie stopate. in mod normal, trebuie sa aiba loc discutii", a spus Ilia al II-lea, citat de Interfax.

"Scopul nostru principal este cauza noastra, iar cauza noastra ar trebui sa fie Dumnezeu si ceea ce este mai bun pentru oameni. Din pacate, noi inca nu am invatat sa-i ascultam pe ceilalti", a declarat Primatul Bisericii Georgiene – mai informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.