Consiliul Fundatiei Armenofas (elvetiano-armeana) intrunit in Antelias 2011

In data de 20 mai 2011, Sanctitatea Sa Aram I, al Bisericii Ortodoxe din Armenia, a prezidat reuniunea anuala a Consiliului Fundatiei Armenofas. Fondul a fost creat de persoane din Elvetia, cu scopul ajutorarii orfanilor ramasi in urma genocidului, mai tarziu Fundatia fiind transferata de catre Biserica Elvetiana, catre Catolicosatul Ciliciei. Scopul Armenofas este in prezent acela de a raspunde nevoilor Catolicosatului, si mai ales ale Casei Batranilor din Kokkinia, informeaza LONews – un serviciu al Agentiei de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Consiliul este format din reprezentanti ai Federatiei Bisericilor Protestante din Elvetia si ai Catholicosatului de Cilicia. Consiliul se intruneste anual in Antelias, in Kokkinia si in Geneva consecutiv.

In Antelias, Sanctitatea Sa Aram I i-a salutat pe membrii consiliului de administratie si a spus: "Armenofas este mai mult decat un fond, este o expresie a solidaritatii poporului elvetian cu supravietuitorii genocidului armean, o punte de legatura intre noi si bisericile din Elvetia, iar noi suntem cei mai recunoscatori pentru acest pod".

Dupa ce au fost prezentate rapoartele de activitate anuale si raportul financiar, de catre presedintele consiliului, si s-au discutat planurile de viitor, Consiliul a decis sa solicite Comitetului de finante al Comitetului Central al Catholicosatului de Cilicia sa recomande o politica noua de investitii.

Consiliul se va intalni din nou in data de 17 mai 2012, la Casa Batranilor din Kokkinia, Grecia.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.