Biserica Ortodoxa Rusa isi exprima recunostinta fata de autoritatile Moscovei, pentru impiedicarea paradei gay

parada gay moscova 2011Biserica Ortodoxa Rusa isi exprima recunostinta fata de autoritatile Moscovei, pentru impiedicarea paradei gay

Biserica Ortodoxa Rusa se arata recunoscatoare in fata autoritatilor orasului Moscova si a organelor de aplicare a legii, pentru prevenirea unei parade gay programate initial in acest oras, sambata trecuta, 28 mai 2011, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Raspunzand la intrebarile Interfax, ieri, luni 30 mai 2011, seful Departamentului Sinodal pentru Relatiile intre Biserica si Societate, Protoiereul Vsevolod Chaplin, a declarat ca autoritatile "cu destul de multa politete, au impiedicat un exemplu de propaganda a homosexualitatii, la care ar fi putut asista copiii si adolescentii stransi in cele doua locuri ale manifestarii".

El si-a exprimat speranta ca, in viitor, autoritatile din Rusia si Moscova, in cazuri similare, "vor asculta vocea propriului popor, majoritatea lui neacceptand propaganda facuta homosexualitatii, in loc sa asculte de presiunile venite din exterior, care au fost exercitate inainte de manifestare si mai continua chiar si astazi".

Clericul a declarat ca, pe baza "alegerii morale absolut clare a poporului", Rusia poate restrictiona orice actiuni de propaganda. "Sunt profund convins de faptul ca organizatiile internationale si in mod special guvernele tarilor fata de care avem istorii diferite si sisteme sociale diferite vor reusi sa inteleaga asta", a mai spus Vsevolod, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

"Nu trebuie insa sa raspundem la actiunile ilegale, prin alte actiuni ilegale", a mai precizat el.

"Crestinii ortodocsi au dreptul sa protesteze pasnic si, din ceea ce stiu eu, in principal persoanele s-au exprimat astfel. Atitudinea lor fata de manifestare a demonstrat ca homosexualitatea este un pacat si ca societatea trebuie sa opreasca aceasta propaganda. Sunt sigur ca orice crestin ortodox crede astfel. Faptul ca unii dintre ei si-au exprimat opinia lor cu voce tare este un lucru corect si firesc", a spus el.

Acesta mai considera ca altercatiile ce au avut loc sambata sunt regretabile.
Mai mult decat atat, el a admis ca niciodata nu a auzit de Fratia Ortodoxa, acuzata pentru aceste altercatii. "Este prima data cand aud despre o astfel de organizatie. Ma intreb daca a fost infiintata in scopuri provocatoare", sustine Vsevolod.

Peste 60 de persoane au fost retinute la Moscova, sambata, in timpul unei tentative de organizare a unei parade gay si a unui protest impotriva acesteia.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.