Finantare de la Stat, redusa la jumatate, si control financiar sporit asupra trazactiilor Bisericii Ortodoxe Grecesti

finantare redusa la jumatate si control financiar sporit in Biserica ortodoxa greacaDegradarea situatiei financiare in mai multe eparhii din Biserica Ortodoxa Greac Situatia financiara a mai multor eparhii ale Bisericii Ortodoxe Grecesti s-a deteriorat, conform unor publicatii de ultima ora:
"In conformitate cu jurnalul atenian To Vima, aparut duminica, 22 mai 2011, citand serviciul de presa al Bisericii Ortodoxe Grecesti (POS), Guvernul intentioneaza sa reduca la jumatate cota din bugetul de stat alocat salariilor membrilor clerului Bisericii Ortodoxe, care nu este separata de Stat" – informeaza LONews – un serviciu al Agentiei de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

"De asemenea, guvernul urmareste sa oblige toate institutiile bisericesti din tara sa isi transfere activele (averile) si conturile la Banca Nationala, de la bancile private, in scopul unui control mai eficient al operatiunilor financiare".
Mai multe eparhii risca deja sa se afle in situatia de incapacitate de plata.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.