Fidel Castro s-a intalnit cu teologul brazilian Frei Betto

Lacasuri Ortodoxe: din Havana
Fidel Castro s-a intalnit cu teologul brazilian Frei Betto

Liderul cubanez Fidel Castro s-a intalnit cu teologul brazilian Frei Betto, cu care a analizat dezvoltarea "miscarii sociale progresiste in America Latina”, a precizat un anunt oficial de duminica, 25 octombrie 2009.


"Fidel a primit vizita dragului sau prieten Frei Betto, cu care a avut un schimb de opinii" privind "rolul eticii in relatiile umane si in exercitarea puterii, si dezvoltarea miscarii sociale progresiste in America Latina", se arata in declaratia publicata de ziarul Juventud Rebelde.

Interviul a avut loc sambata.

Betto este un personaj emblematic al stangii catolice latino-americane. El este autorul cartii "Fidel si religia", care reuneste ideile fostului presedinte cubanez pe probleme religioase si sociale.

Fidel Castro, in varsta de 83 de ani, nu a mai fost vazut in public, datorita bolii sale, din iulie 2006. El "a fost foarte fericit sa intalneasca acest prieten, care de peste treizeci de ani a demonstrat relatii de solidaritate cu revolutia cubaneza", a aratat declaratia.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.