Ingerul pazitor al Papei Ioan Paul al II-lea, Camillo Cibin, a murit

Camillo Cibin (in dreapta Papei) Lacasuri Ortodoxe: din Vatican
Ingerul pazitor al Papei Ioan Paul al II-lea, Camillo Cibin, a murit

Fostul comandant al Jandarmeriei Vaticanului, Camillo Cibin, poreclit ”ingerul pazitor al papei” pentru ca i-a salvat viata lui Ioan Paul al II-lea la Fatima, fiindu-i aproape in timpul atacului comis de Ali Agca, a murit la varsta de 83 de ani, la Roma, a anuntat duminica 25 octombrie 2009 Radio Vatican.


Cibin, sarind prin barajele Pietei Sfantul Petru pentru a-l salva pe Papa, pe care turcul Ali Agca l-a impuscat, a fost imortalizat pe fotografiile facute in ziua de 13 mai 1981.

Camillo Cibin (in dreapta Papei) Cand s-a retras, in 2006, la varsta de 80 de ani, lasand locul adjunctului sau, Domenico Giani, comentatorii au afirmat ca Vaticanul a pierdut "o frantura de istorie."

El a luat conducerea serviciilor secrete de timpuriu, in timpul Conciliului Vatican II si a raspuns de siguranta mai multor papi pe parcursul a 58 de ani de serviciu loial.

Casatorit, avand doi copii, Cibin, originar din Venetia (nord-est), a fost cunoscut pentru discretia sa.

La un an dupa atentatele din 1981, el a arestat un ucigas fundamentalist catolic lefevrist in sanctuarul de la Fatima, Portugalia. El l-a urmat pe Papa Ioan Paul al II-lea, in calatoriile sale din strainatate si a fost responsabil cu supravegherea cabanelor montane din Lorenzago Cadore si Introd, unde Papa isi petrecea unele sejururi vara.

in plus, de mai multe ori, l-a insotit pe Papa Ioan Paul al II-lea in plimbarile sale din Val d’Aosta (nord-vest).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.