Un grup de pustnici ortodocsi mutati din Taigaua Rusa. Liderul lor, acuzat de… folosirea hipnozei

pierdut in taigaua rusa calugar Lacasuri Ortodoxe: din Moscova
Un grup de pustnici ortodocsi mutati din Taigaua Rusa. Liderul lor, acuzat de… hipnoza

Un grup de calugari ortodocsi rusi a fost dislocat din taiga, dupa patru ani de retragere in muntii Republicii Ruse Tiva (Tuva), in sudul Siberiei, a declarat, miercuri, 17 noiembrie 2010, ministerul local al situatiilor de urgenta.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


"Marti, un elicopter al Ministerului Situatiilor de Urgenta a transportat 6 ortodocsi, 5 calugarite si un preot", a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant al Departamentului, Lidia Selivanova.

Maicile, dintre care doua cu handicap, au trait in taigaua Muntilor Saian din iunie 2006, unde s-au retras cu duhovnicul lor, parintele Konstantin, in varsta de 67 de ani, a declarat sursa.

Interventia a fost decisa de catre autoritati, in urma reclamatiilor primite din partea unei calugarite care a fugit din grup, si care s-a adresat primului-ministru Vladimir Putin.

Aceasta calugarita a sustinut ca parintele Konstantin a exercitat un control asupra ucenicelor sale, "prin hipnotizare".

"Aceste persoane vor sa se intoarca, dar nu au binecuvantare(…) si 5 sunt deja moarte" in taiga, sustinea cea mai recenta scrisoare trimisa la sfarsitul lunii septembrie, domnului Putin, citata de purtatorul de cuvant.

Grupul, format initial din 30 de ortodocsi, printre care si 5 copii, a avut contacte neregulate cu locuitorii din cel mai apropiat sat, situat la 100 Km., si cu cateva echipe de geologi care lucreaza in regiune.

in februarie 2008, cativa reprezentanti ai autoritatilor locale au fost trimisi acolo.

Ei au "stabilit insa ca toti membrii grupului, care traiau din pescuit si din recoltele de pe propriile plantatii, se gaseau in padure din propriea vointa", a declarat Selivanova.

in 4 ani, majoritatea membrilor grupului, inclusiv o familie cu 5 copii, a parasit taigaua si s-a intors acasa.

Comitetul a stabilit, totodata, si locul mormintelor celor 5 persoane decedate – conform grupului, de moarte naturala – in padure, a mai declarat purtatorul de cuvant.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 44/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.