Biserica Ortodoxa Greaca refuza numarul 666 in cartile de identitate ale cetatenilor

Lacasuri Ortodoxe: din Atena
card de identite cetateneasca grecesc Biserica Ortodoxa Greaca refuza numarul 666 in cartile de identitate

Biserica Ortodoxa Greaca cere ca numarul 666, simbol al Antihristului In traditia crestina, sa nu apara pe cartile de identitate informatizate, In curs de pregatire.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


Biserica, neseparata de Stat, "are datoria sa pastreze integritatea credintei si, prin urmare, cartea de identitate trebuie sa nu includa, In niciun caz, nici vizibil nici invizibil, numarul 666", a declarat Intr-un comunicat Sfantul Sinod.

"Oficialii guvernului grec", informati cu privire la consultarile pe aceasta tema din Biserica, "si-au exprimat acordul fata de remarcile" expertilor ecleziastici, "si au indicat ca ele vor fi luate In considerare", adauga comunicatul.

Biserica a avertizat guvernul ca intentioneaza sa se pronunte referitor la aceasta problema, In numele respectarii libertatilor personale si cerintelor credintei ortodoxe, dupa anuntul facut de autoritati In ce priveste emiterea apropiata a “cartilor computerizate (carduri digitale) de cetatean".

Proiectul, ar trebui sa fie finalizat la Inceputul anului 2011, dar a fost In plus criticat si de organizatiile de stanga, care au avertizat Impotriva evidentelor privind cetatenii.

Adesea acuzata de obscurantism, ierarhia ortodoxa greca a luptat cu Inversunare In trecut, si impotriva intrarii tarii In spatiul Schengen, invocand existenta unui control informatic asupra intrarilor si iesirilor din aceasta zona, utilizandu-se cifra 666.

Acest simbol, "numarul fiarei" apare In textul biblic al Apocalipsei, scrisa In traditia ortodoxa de catre Apostolul Ioan, In anul 95 d.Hr. pe insula Patmos, In sud-estul Marii Egee.

Biserica Greaca a avut la fel de mult de luptat Impotriva eliminarii mentionarii obligatorii a religiei pe cartile de identitate grecesti.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 44/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.