O biserica ortodoxa va fi construita in Strasbourg, chiar langa edificiile Parlamentului si Consiliului European

Biserica ortodoxa langa parlamentul si Consiliul Europei Lacasuri Ortodoxe: din Moscova
O biserica ortodoxa va fi construita, in Strasbourg, chiar langa edificiile Parlamentului si Consiliului European

Autoritatile municipale au decis alocarea unui teren, parohiei Tuturor Sfintilor, a Bisericii Ortodoxe Ruse, pentru construirea unei biserici si a unui centru parohial.

©traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


Biserica ortodoxa langa parlamentul si Consiliul Europei "Un teren cu o suprafata de jumatate de hectar a fost alocat, intr-o pozitie pitoreasca din centrul orasului, pe malul unui canal de legatura cu raul Rin, in imediata apropiere a Parcului Orangerie si a edificiilor Consiliului si Parlamentului European”, a declarat reprezentantul Bisericii Ruse la Strasbourg, Egumenul Filaret (Bulekov), pentru Interfax, astazi, 20 ianuarie 2011.

Apreciatul arhitect din Sankt-Petersburg, Iuri Kirs, care a luat parte la reconstructia multor biserici din Rusia si la constructia de biserici in afara tarii, a elaborat si proiectul noii biserici si al centrului parohial. Kirs este autorul proiectului Bisericii Sf. Serghie din Johannesburg, Africa de Sud, si al Bisericii Sfantului Apostol Filip, din Emiratele Arabe Unite. Patriarhul Kirill al Moscovei si al intregii Rusii a binecuvantat proiectul de la Strasbourg.

"Viitoarea biserica si centrul parohial nu vor infrumuseta doar orasul antic european, dar vor promova, de asemenea, bogatele traditii spirituale ale Bisericii Ortodoxe Ruse in Europa de Vest", a spus parintele Filaret, care este si parohul Bisericii Tuturor Sfintilor.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 51/2011

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.