Romanovii cred in continuare ca Lenin si Sverdlov au ordonat moartea Tarului rus Nicolae al II-lea

Romanovii cred ca Lenin si Sverdlov au dicatat moartea Tarului rus Nicolae al II-lea

familia tarului Nicolae al II-lea al Rusiei Lacasuri Ortodoxe: din Moscova
Descendentii dinastiei Romanov nu cred in concluziile trase de Comitetul Rus de Investigatii, conform carora nu exista nicio dovada ca ultimul tar al Rusiei, Nicolae al II-lea, si familia sa ar fi fost executati la ordinele liderilor sovietici, Vladimir Ilici Lenin si Iakov Sverdlov.

©articol si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


"Noi credem ca exista o intreaga serie de probe", sustine directorul Cancelariei Casei Romanovilor, Alexander Zakatov, intr-o declaratie oferita ieri, joi 20 ianuarie 2011, Interfax.

familia tarului Nicolae al II-lea al Rusiei "Memoriile lui Lev Trotki si ale altor bolsevici contin dovezi ca decizia executiei familiei regale a apartinut lui Sverdlov si Lenin", a spus acesta.

"Trebuie sa fie reconstituita imaginea completa. Exista o intreaga serie de documente, care sunt insa clasificate. Lista de elemente din biroul lui Lenin, preluate dupa moartea sa, raman in continuare clasificate. Nu exista niciun motiv pentru ca ele sa fie clasificate, nu mai exista statul bolsevic", a spus reprezentantul Romanovilor.

?efa Casei Romanovilor, Marea Ducesa Maria Vladimirovna, locuieste in Spania.

Investigatorul Vladimir Soloviov, care a condus dosarul asasinarii Tarului Nicolae al II-lea si a familiei sale, declarase pentru Interfax in aceasta saptamana ca ancheta nu a scos la iveala nicio dovada prin care sa se demonstreze ca familia regala ar fi fost executata la ordinul direct al lui Lenin si Sverdlov.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 51/2011

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.