publicat în: Arhivă

Controverse, actualizari: utilizatorii serviciilor publice isi pot exprima apartenenta religioasa, dar…

Mohammed MoussaouiLacasuri Ortodoxe: din Paris
Presedintele Consiliului francez al Musulmanilor (CFCM), Mohammed Moussaoui, a declarat astazi, joi, 24 martie 2011, ca utilizatorii serviciilor publice isi pot exprima apartenenta lor religioasa, daca respecta ordinea publica si secularismul. Declaratia survine in urma remarcilor ministrului de Interne, pe aceasta tema, dupa cum informeaza Lacasuri Ortodoxe, citand informatiile de ultima ora oferite de France Presse.


"Regula generala este ca utilizatorul are dreptul de a-si exprima apartenenta sa religioasa, doar in conditiile respectarii ordinii publice si a secularismului", a declarat Mohammed Moussaoui pentru AFP.

"Din punct de vedere religios, insa, in caz de urgenta (cand viata este pusa in pericol, de exemplu), nici sotul, nici sotia insasi nu isi poate pune in pericol sanatatea pe motive ce tin de pudoare. Ea trebuie sa accepte sa fie tratata de catre medicul disponibil", a adaugat el.

Presedintele CFCM a subliniat ca refuzul tratamentului, din motive religioase, ramane totusi un “caz izolat", cel mai adesea "legat de o intelegere gresita a religiei in sine".