Seful Congresului Organizatiilor si Asociatiilor Religioase din Rusia propune ca pensionarii sa fie angajati de… Politia Rutiera

Lacasuri Ortodoxe: din Moscova
?eful Congresului Organizatiilor si Asociatiilor Religioase din Rusia, rabinul Zinovii Kogan, a cerut Politiei Rutiere sa ii angajeze pe… pensionari, in lucrarile sale.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


"De ce Politia noastra Rutiera sa nu se foloseasca de pensionari, mai ales ca acestia pot fi prezenti oricand la datorie (pe drumuri n.red.)? Fiecare politist poate lua alaturi, in intersectie, un pensionar, in cazul in care e nevoie, iar pensionarul poate sta acolo cu un caiet si poate intocmi statisticile in timp real", a sugerat Kogan intr-o conferinta a Consiliului Mondial Popular Rus despre situatia drumurilor din Rusia.

Potrivit acestuia, astfel, pensionarul "devine si erou in ochii sotiei sale, intrucat de acum este un om care are de lucru si, probabil, va castiga si niste bani".

"Nu vom reusi sa imbunatatim situatia drumurilor pana cand nu vom lucra alaturi unii de ceilalti, dar mai cu seama pensionarii ii pot ajuta pe ofiterii nostri de politie. Putem forma sectii de voluntari. Multi dintre ei vor accepta oferta: mai bine mergi sa strangi niste bani, decat sa te certi cu batrana ta nevasta acasa", a concluzionat rabinul, citat de serviciul de presa Interfax.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 50/2011

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.