Televiziunea din Mongolia a dedicat o saptamana intreaga, pentru prima data, Ortodoxiei (8-14 noiembrie 2010)

Biserica Sf Treime Mongolia Ulan Bator Saptamana Ortodoxa a avut loc pentru prima data la Televiziunea din Mongolia

Lacasuri Ortodoxe: din Ulan-Bator
Saptamana ortodoxa a avut loc pe canalul TV Ah Oron (Patria mama), in perioada 8-14 noiembrie 2010. "Este remarcabil faptul ca crestinismul nu a fost reprezentat in Mongolia pana la inceputul anului 1990", a declarat parohul Sfintei Treimi din Ulan Bator, preotul Alexei Trubaci, unui corespondent Interfax.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


Biserica Sf Treime Mongolia Ulan Bator "Cu toate acestea, in ultimii 20 de ani, sectele protestante au facut progrese mari. Dintre cei 4% crestini, 90% sunt protestanti. 97.000 de mongoli au fost recent convertiti de catre acestia (populatia tarii are un total de 2,7 milioane persoane); mormonii reprezinta 9% dintre crestini, iar catolicii si ortodocsii, in mod egal, doar 1%", a spus preotul.

Potrivit parintelui Alexei, numarul protestantilor din Mongolia este in crestere in mod activ, datorita activitatii lor misionare.

Programul Vietile Sfintilor, prezentat pe canalul Ah Oron, a facut insa o analiza a religiilor reprezentate in Mongolia, si a oferit fiecareia dintre ele cate o saptamana de emisie. Multi telespectatori au auzit astfel pentru prima data de Ortodoxie si de diferentele dintre ea si catolicism sau protestantism.

"in conditiile in care Rusia isi pierde Mongolia ca partener strategic, economic si politic, si ca una dintre tarile prietenoase in mod sincer, mongolii ii trateaza inca pe rusi ca pe niste frati. De aceea, Biserica Ortodoxa Rusa a fost aleasa pentru a reprezenta crestinismul in Mongolia, in cursul saptamanii crestine", considera preotul.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 44/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.