Patriarhul Kirill cere Sloveniei sa promoveze cultura slava in Europa

Patriarhul Kirill cere Sloveniei sa promoveze cultura slava in Europa

Danilo Turk Lacasuri Ortodoxe: din Moscova
Patriarhul Kirill al Moscovei si al intregii Rusii si-a exprimat speranta, la o intalnire avuta cu presedintele sloven Danilo Turk, miercuri, 17 noiembrie 2010, ca Slovenia, in calitate de membru al Uniunii Europene, va contribui la asigurarea faptului ca "cultura slava are un loc demn in viata Europeana".

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


"Am ales in mod special atitudinea noastra comuna fata de cultura slava, si sustinerea acestei culturi ca subiect special, intrucat Slovenia este membra a UE si ar putea sa-si aduca contributia in garantarea faptului ca cultura slava are un loc demn in viata Europeana”, a spus Patriarhul Kirill.

El a spus ca exista mai mult de 1.000 de persoane care traiesc in Slovenia si care au legaturi cu Rusia, si ca cele mai multe dintre ele sunt credinciosi ortodocsi care sunt membri ai parohiilor Ortodoxe Sarbe.

Turk i-a daruit lui Kirill o carte despre o Biserica Rusa din Pass Vrsic, iar patriarhul i-a daruit, la randul sau, liderului sloven, o icoana a Fecioarei Maria si o carte.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 44/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.