Delegatie a Patriarhiei de Constantinopol la celebrarea Zilelor Literaturii si Culturii Slave in Rusia

Vizita delegatiei Patriarhiei Ecumenice in Patriarhia Rusa

In data de 25 mai 2011, Sanctitatea Sa Patriarhul Kirill al Moscovei si al intregii Rusii a primit o delegatie a Patriarhiei de Constantinopol, venita sa participe la celebrarea Zilelor Literaturii si Culturii Slave si la sarbatoarea Sfintilor Chiril si Metodiu, intocmai cu Apostolii – ziua de nume a Sanctitatii Sale, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe, conform unor informatii primite de la Biroul de Presa al Patriarhiei Moscovei.

intalnirea a avut loc la resedinta de lucru a Patriarhului, unde s-au aflat si protoiereul Nikolai Balasov, vice-presedintele Departamentului Patriarhiei Moscovei pentru Relatii Externe al Bisericii, si Pr. Igor Iakimciuk, secretar DECR pentru relatiile inter-ortodoxe.


Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Ruse i-a salutat pe oaspeti si i-a cerut Mitropolitului Elpidiphorus de Prusa sa transmita recunostinta sa Sanctitatii Sale Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului, pentru trimiterea reprezentantilor sai la sarbatoare, si a mesajului de felicitare.

In discutie au fost luate dezvoltarea cooperarii intre cele doua Patriarhii si anumite subiecte de importanta pan-ortodoxa.

Dupa intalnirea cu Sanctitatea Sa Patriarhul Kirill, delegatia Patriarhiei de Constantinopol a plecat spre Istanbul.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.