Iranul condamna arderea unui Coran de catre o biserica fundamentalista americana

Ramin MehmanparastLacasuri Ortodoxe: din Teheran
Purtatorul de cuvant al Ministerului Iranian al Afacerilor Externe, Ramin Mehmanparast, a condamnat arderea publica a unui Coran de catre o biserica fundamentalista americana, a declarat joi, 24 martie 2011, agentia de stiri oficiala IRNA.

"Iranul condamna aceasta actiune (…) detestabila", a spus Mehmanparast, informeaza Lacasuri Ortodoxe.


"Acest tip de actiune extremista este rezultatul islamofobiei din SUA si a celor care urmaresc sa provoace disensiuni intre religiile monoteiste", a spus Mehmanparast, care a cerut guvernului SUA sa "previna astfel de actiuni, care instiga la ura religioasa".

Pastorul american fundamentalist Terry Jones a pus duminica trecuta in aplicare amenintarea ca va incendia public un exemplar din Coran – un proiect care a declansat un val de proteste in urma cu sase luni, in lumea musulmana (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe) si, de asemenea, in cea crestina.

Condamnarile din partea a zeci de sefi de stat si a Papei Benedict al XVI-lea, la adresa a ceea ce Organizatia Conferintei Islamice (OIC) avea sa numeasca o "provocare grosolana", s-au succedat, iar pastorul renuntase la proiectul sau, definitiv, declarase acesta.

Dar duminica, spunand ca "a incearcat sa ofere lumii musulmane sansa sa-si apere propria carte, dar aceasta nu i-a dat niciun raspuns, el a ars o copie a Coranului in cadrul unei ceremonii deschise publicului, in Gainesville (Florida, sud), in prezenta a aproximativ treizeci de persoane.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.