Sf. Mc. Iuliu Veteranul praznuit in Manastirea de calugari Jiana – Vanju Mare

Manastirea Jiana 2011 In sedinta Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Olteniei din data de 28 mai 2008 s-a aprobat Infiintarea manastirii Jiana, cu hramul ,,Sf. Mc. Iuliu Veteranul”, ca manastire de calugari, sub jurisdictia Episcopiei Severinului si Strehaiei, urmand a functiona In cadrul Protoieriei Vanju Mare.
Piatra de temelie a sfantului asezamant monahal, aflat In constructie, a fost pusa pe 27 mai 2009.
Prin Infiintarea acestei vetre monahale se va construi un centru de spiritualitate si de Intarire a activitatii misionare In zona de campie a judetului Mehedinti.
Actualmente manastirea este condusa de parintele ieromonah Valerian Amarandei.

Informeaza de la fata locului, pentru Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe, corespondent Catalin Cernatescu:


marker lo map{mosmap address=’ Vanju Mare, Romania|width=’0’|height=’0’|mapType=’Hybrid’|showMaptype=’1’|text=’ Sf. Mc. Iuliu Veteranul praznuit in Manastirea de calugari Jiana – Vanju Mare – Lacasuri Ortodoxe: program in premiera, de localizare a informatiei’|marker=’1’|}

Vineri, 27 mai 2011, Manastirea Jiana din Protoieria Vanju Mare si-a praznuit patronul spiritual, pe Sf. Mc. Iuliu Veteranul, prilej cu care a aniversat si Implinirea a doi ani de la punerea pietrei de temelie.

Manastirea Jiana 2011

Zeci de credinciosi au participat la slujba Sfintei Liturghii savarsita de catre Preasfintitul Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei la altarul de vara special amenajat.

Manastirea Jiana 2011

Impreuna cu chiriarhul locului a liturghisit si un impresionant alai clerical alcatuit din ieromonahi, preoti si diaconi.

Manastirea Jiana 2011

Raspunsurile la strana au fost date de catre grupul Kinonia precum si de catre o parte a membrilor grupului psaltic Evloghia din Arhiepiscopia Bucurestilor.

Manastirea Jiana 2011

Dupa savarsirea Sfintei Liturghii, Parintele Episcop a vorbit credinciosilor adunati pe pajistea din fata altarului de vara:
“Il praznuim azi pe Sf. Iuliu Veteranul, ocrotitorul acestei Sfinte Manastiri ce Incepe a se construi In partea de sud a judetului si a Episcopiei noastre.
Sf. Iuliu a fost unul dintre mucenicii mai In varsta, numiti veterani, care au marturrisit credinta In Hristos. Dupa ce slujise In armata si trecuse prin multe Incercari, avand peste 25 de ani de slujba In oastea Imperiului Roman, sfantul nu s-a rusinat a-L marturisi pe Domnul, motiv pentru care a fost martirizat.
A fost luat ca ocrotitor pentru ca aceste frumoase plaiuri au fost locuite candva de veteranii pe care i-a adus stapanirea romana din Intreg imperiul, care au venit aici si s-au casatorit cu fiicele dacilor, formand cu timpul poporul nostru.
Invatam de la Sfantul Iuliu ca se cuvine sa nu ne rusinam a ne numi crestini, ci sa fim cu dragoste si cu ravna In credinta.

Manastirea Jiana 2011

Ne-am dorit ca aceasta manastire sa fie aproape de toti enoriasii din sudul judetului nostru.
Dorim sa ne Impartasim mai des cu totii din acelasi potir In oaza aceasta de spiritualitate.
Se cuvine, dar, sa iubim rugaciunea din timpul Sfintei Liturghii, Incercand sa avem grija mantuirii.
Dumnezeu sa rasplateasca celor care s-au ostenit a veni In aceasta binecuvantata zi la hramul sfintei manastiri.” – pentru Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe, de la fata locului, corespondent Catalin Cernatescu.

Manastirea Jiana 2011

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.