Langa moastele Sfantului Maxim Marturisitorul se vor construi un seminar si un hotel

Foto: Sfantul Maxim Marturisitorul

By anonimus ([1]) [Public domain], via Wikimedia Commons

Patriarhul catolicos al Georgiei, Ilia II, considera că nu va dura mult pana cand un seminar si un hotel pentru pelerini vor fi construite în regiunea Lechkumi, din nord-vestul Georgiei.

Moaștele Sfântului Maxim Mărturisitorul, cinstite prin ridicarea unui seminar, in GeorgiaIn acest loc sunt păstrate moastele Sfântului Maxim Marturisitorul, iar noile constructii vor permite creșterea numărului de vizitatori care sa vina si să se inchine in aceste sfinte locuri.

“Există puține figuri duhovnicesti care au lăsat o asemenea amprentă, de neșters, asupra lumii creștine, precum Sfantul Maxim Mărturisitorul”, a spus Patriarhul Georgiei.Informatia a fost oferita de revista frantuzeasca Orthodoxie ( https://orthodoxie.com/construction-dun-seminaire-aupres-reliques-de-saint-maxime-confesseur/ [https://orthodoxie.com/construction-dun-seminaire-aupres-reliques-de-saint-maxime-confesseur/] }, intre editiile sale recente.

Moaștele Sfântului Maxim Marturisitorul au fost descoperite în Georgia, în 2010.

Langa moastele Sfantului Maxim Marturisitorul: seminar si hotel, ridicate in GeorgiaAutenticitatea sfintelor moaste ale Sfantului Maxim Marturisitorul a fost confirmată după mai mulți ani de analize și a fost anunțata la cea de-a V-a Conferința Teologică Internationala, desfasurata in Tbilisi în 2015, care a reunit oameni de știință, cercetători și clerici sositi din Serbia, Grecia, Rusia, Marea Britanie și Australia.

Cu aceasta ocazie, ei au purtat discutii despre viața și lucrările Sfântului Maxim Mărturisitorul (580-662, mutarea moastelor Sfantul Maxim Marturisitorul fiind cinstita in mod aparte în ziua de 13 august a fiecarui an).

Sfântul Maxim Marturisitorul a fost persecutat de împăratul bizantin Constantin al II-lea, suferind torturi și exilarea în vestul Georgiei, alaturi de doi dintre ucenicii săi.

Aici, acesta a fost si îngropat, în orașul Tsagrei, centru regional al regiunii istorice Lechkhumi.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.