IPS Mitropolit Naum de Ruse, la zi aniversara. Reprezentant al Bisericii Bulgare la Sarbatoarea Sfantului Dimitrie Basarabov, in Bucuresti

Foto: IPS Mitropolit Naum de RuseLicenta de utilizare: By Gabriel VanHelsing (Own work) [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons

Astazi, 19 octombrie 2017, este ziua de nastere a IPS Mitropolit Naum de Ruse. IPS Mitropolit Naum de Ruse s-a nascut in anul 1968, la Varna.

IPS Mitropolit Naum de Ruse, la zi aniversara – “Intru multi si vrednici ani de arhiereasca pastorire!“In aceasta zi aniversara, acesta va oficia Slujba Sfintei Liturghii in Biserica Tuturor Sfintilor, din Ruse. IPS Mitropolit Naum de Ruse este membru de onoare al Asociatiei Lacasuri Ortodoxe [https://lacasuriortodoxe.ro/comunicate/21778-ips-parinte-episcop-naum-mitropolit-de-ruse-a-devenit-membru-de-onoare-al-asociatiei-lacasuri-ortodoxe.html] .

Mitropolitul Naum de Ruse este, de asemenea, cetatean de onoare al localitatii Chirnogi, impreuna cu Preasfintitul Parinte Vincentiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, din data de 18 octombrie 2015.

***IPS Mitropolit Naum de Ruse a absolvit scoala „Prof. Dr. Asen Zlatarov“, din orașul său natal. A studiat la Seminarul din Sofia „Sfantul Ioan de Rila“, iar în 1994 a absolvit Facultatea de Teologie a Universității din Sofia „Sfantul Clement de Ohrida“.

Este călugăr din 22 decembrie 1990, în timp ce încă era student la Facultatea de Teologie, vietuind in Mănăstirea „Sfintii Apostoli Petru și Pavel“ din satul Zlatar, în Șumen.

Din septembrie 1992, până în iulie 1996, IPS Mitropolit Naum de Ruse a slujit ca profesor la Seminarul din Plovdiv „Sfintii Chiril si Metodie”.

In ziua de 1 iunie 1997 a fost numit preot în Veliki Preslav, în Eparhia de Varna și Veliki. Pe 20 decembrie 1998 a fost numit arhimandrit, de către Mitropolitul Kirill, în Biserica „Sfantul Arhanghel Mihail“ din Preslav.

Conform deciziei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare, din aprilie 2004, IPS Naum devine secretar general al Sinodului și președinte al consiliului bisericesc al Catedralei Patriarhale „Sfantul Alexander Nevsky“. Pe 17 martie 2007, in aceasta Catedrala, a fost hirotonit episcop cu titlul Stobiyski.

In 23 martie 2014, în unanimitate, Sfântul Sinod l-a ales Episcop al Eparhiei de Ruse, unde IPS Mitropolit Naum slujeste din 5 aprilie 2014.

IPS Mitropolit Naum de Ruse, in Bucuresti, la Sarbatoarea Sfantului Dimitrie Basarabov, 2017In data de 27 octombrie 2017, la Sarbatoarea Sfantului Dimitrie Basarabov, IPS Mitropolit Naum de Ruse va participa la evenimentele din Bucuresti.

Pe Dealul Patriarhiei, acesta va participa la oficierea Sfintei Liturghii, alaturi de intaistatorii Bisericilor Ortodoxe surori din zona fostelor tari comuniste, ca reprezentant al Bisericii Ortodoxe a Bulgariei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.