Din Urziceni, la Manastirile din Meteora. Acasa la Sfantul Nectarie

Intr-un material informativ primit pe adresa redactiei noastre, al carui continut ne-a intampinat prin cuvintele de slavire: “Minunat este Dumnezeu întru sfinții Săi!”, Parintele paroh al Catedralei din Urziceni, Bogdan-Ionuț Stancu, ne prezinta, cu vadita bucurie, experientele pe care credinciosii din parohia pe care o pastoreste le-au trait in aceste zile, intr-un pelerinaj de neuitat.

Din Urziceni, la Manastirile din Meteora. Acasa la Sfantul NectariePelerinajul amintit, desfasurat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a oferit grupului de credincioși din Urziceni ocazia de a se afla pentru mai multe zile in Grecia.

Trebuie amintit faptul ca, incepand din 2013, comunitatea din Urziceni a primit în dar o părticică din moaștele Sfântului Ierarh Nectarie. De atunci, conform parintelui paroh al Catedralei din Urziceni, noul sfant ocrotitor al comunității este vizitat la el acasă in fiecare an.

Astfel, pelerinajele in Grecia, intre care se inscrie si cel recent desfasurat in perioada 16-20 octombrie 2017, nu sunt nimic altceva decat “un semn de recunoștință adus lui Dumnezeu pentru acest mare dar”, considera credincioșii din Bărăgan.

Din Urziceni, la Manastirile din Meteora. Acasa la Sfantul NectarieUn articol pe tema pelerinajului credinciosilor din Urziceni in Grecia, din 2017, “acasa la Sfantul Nectarie”, a fost publicat si pe pagina web a Catedralei din Urziceni, iar el poate fi citit aici: https://catedralaurziceni.ro/uncategorized/279-acasa-la-sfantul-nectarie.html [https://catedralaurziceni.ro/uncategorized/279-acasa-la-sfantul-nectarie.html] .

Însoțiți de părintele Bogdan-Ionuț Stancu, parohul Catedralei din Urziceni, credinciosii au vizitat Mănăstirile de la Meteora, s-au închinat și s-au rugat la moaștele sfinților Ioan Rusul, Efrem cel Nou și la Brâul Maicii Domnului aflat la Mănăstirea Kato Xenia. Dar, mai mult decat atat, acestia au avut ocazia de a lua parte la o Sfanta Liturghie savarasită chiar in Mănăstirea Sfântului Nectarie din Insula Eghina.

Toti cei aflati in frumoasa excursie, “s-au bucurat de binecuvântarea lui Dumnezeu prin mijlocirea sfinților Săi”, ne mai informeaza Pr. Bogdan-Ionuț Stancu.

“Au vărsat lacrimi de emoție, s-au rugat, au trăit o stare afectivă intensă, dar s-au întors la casele lor întăriți în credință și cu nădejdea că rugămințile lor vor fi ascultate”, marturiseste Parintele paroh al Catedralei din Urziceni, in mesajul transmis Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

In articolul de fata, puteti vedea mai multe fotografii realizate cu prilejul pelerinajului pe care cei din Urziceni l-au facut in aceste zile in Grecia, oferite chiar de catre cei ce s-au putut inchina in casa Sfantului Nectarie, ocrotitorul lor.

De asemenea, nu trebuie sa uitati ca, in paginile Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe [https://www.lacasuriortodoxe.ro] , cat si in cele ale retelei web a Episcopiei Sloboziei si Calarasilor [https://www.sf-esc.ro] , ale retelei web a Arhiepiscopiei de Alba Iulia [https://www.reintregirea.ro] , dar si in pagina web oficiala dedicata Catedralei din Urziceni [https://catedralaurziceni.ro/] , puteti urmari in direct, in aceasta perioada, zilnic, Slujba Sfintei Liturghii, intr-un program liturgic special.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.