Poets in Transylvania – Festivalul International de Poezie, Sibiu 2017

Festivalul Internațional de Poezie de la Sibiu, ediția a V-a

Între 18 și 24 septembrie are avea loc Festivalul Internațional de Poezie de la Sibiu, dezvoltat în jurul revistei Transilvania. Este a V-a ediție și prima dintre ele organizată de Muzeul ASTRA în parteneriat cu Primăria Municipiului Sibiu (prin Agenda Culturală) și cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. Acţiunile Muzeului ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu. La Festival vor fi prezenți peste 30 de poeți din peste 15 țări, de pe 3 continente. Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe este partener media oficial al evenimentelor arganizate de Muzeul ASTRA Sibiu.

,,Festivalul Internațional de Poezie de la Sibiu (numit informal Poets in Transylvania) a devenit în timp cel mai vizibil și mai respectat festival de poezie din țară, alături de cele de la București și de la Bistrița. S-a scris despre el, cu multe superlative, în publicații din țară și din străinătate. Ediția din acest an a Poets in Transylvania aduce la Sibiu poeți din peste 15 țări, din toate generațiile literare active – de la generația americanului Lloyd Schwartz (laureat al premiului Pulitzer) până la aceea a foarte tânărului poet francez Stéphane Lambion (una dintre marile promisiuni ale literaturii franceze – și traducător din poezia română contemporană).”, a declarat Radu Vancu, Șef serviciu Editura ASTRA MUSEUM.

Festivalul va cuprinde și o tabără de poezie: între 18 și 24 septembrie, 8 poeți foarte tineri vor susține ateliere de scriere, vor compune haiku-uri plecând de la imagini ale lui Dan Perjovschi și vor citi în diverse locuri din Sibiu. Lecturile poeților invitați vor fi deschise în seara de joi, 21 septembrie, de la ora 18, în Sala Cinema a Muzeului ASTRA din Casa Hermes (Piața Mică, nr. 11) – și vor continua vineri și sâmbătă, tot de la ora 18, la Catedrala Evanghelică, respectiv Librăria Habitus. De asemenea, Festivalul va conține și mese rotunde dedicate relației dintre artă și mișcările sociale.

La toate lecturile publice, intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

INFO TEXT: Radu Vancu, Șef serviciu Editura ASTRA MUSEUM

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.