Minune in Biserica Sfantul Gheorghe Grivita. Mai multe minuni, aproape simultan…

Foto: Minunea din Biserica Sfantul Gheorghe Grivita – Pr. paroh Lica Lepadatu

Raportarea recenta a mai multor minuni leaga intr-un mod absolut uimitor numele unor sfinti, aceasta implicand intr-un interval relativ scurt de timp biserici atat din Romania cat si din strainatate.

Biserica Sfantul Gheorghe Grivita, intre minunile de astazi

In aceste zile, vestea ca o icoană a Maicii Domnului a început să izvorasca mir, chiar in ajunul Sărbătorii Inaltarii Sfintei Cruci (13 septembrie), a sosit din Biserica Ortodoxa a Americii (OCA), mai exact din Bufallo, New York.

Intr-un mesaj postat pe pagina de Facebook a parohiei in cauza, se arata: “Prin harul lui Dumnezeu, în ziua Înălțării Sfintei si de Viata Facatoarei Cruci a Domnului nostru Iisus Hristos (13 septembrie), Icoana Preacuratei Maici a lui Dumnezeu și pururea Fecioarei Maria, care se afla pe iconostasul nostru, a început să izvorasca un ulei parfumat.

De atunci, fenomenul a continuat și chiar s-a amplificat în ultimele două zile”.

[https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https://www.facebook.com/StGeorgeOrthodoxChurchBuffalo/photos/a.1244715242316861.1073741842.242363485885380/1400461246742259/?type=3&width=500]

O alta minune in Biserica Sfantul Gheorghe, dar nu cea de pe GrivitaImediat dupa aceasta, Arhiepiscopul eparhiei, Michael (Dahulich) de New York și New Jersey a aprobat oficierea mai multor slujbe în cinstea sfintei icoane.

Astfel de evenimente minunate sunt un mesaj pentru credincioși, că Dumnezeu este întotdeauna cu ei. De retinut , este faptul ca Biserica in care icoana a inceput sa izvorasca mir, poarta hramul Sfantul si Marele Mucenic Gheorghe, purtatorul de Biruinta.

Minune in Biserica Sfantul Gheorghe Grivita. Dar minunile nu se opresc aiciNu cu mult timp inainte, o alta parohie, de aceasta data din Albany, Statul Oregon, raportase pe pagina sa de Facebook ca o icoană a Maicii Domnului a început să izvorasca mir în momentul Sfintei Împărtășiri, la Sărbătoarea din Adormirii Maicii Domnului.

Biserica din Albany, Oregon, poarta hramul “Sfanta Ana”.

[https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https://www.facebook.com/105026822897788/photos/a.910165755717220.1073741829.105026822897788/1441121195955004/?type=3&width=500]

Ceea ce devine, insa, si mai interesant, urmeaza abia acum, cand trebuie sa amintim ca, exact in aceeasi perioada, o parohie din capitala Romaniei, pe pagina proprie de Facebook, amintea si ea o alta minune evidenta, care avea sa ii uimeasca pe preotii slujitori.

Minunea petrecuta in Sfantul Altar de pe Grivita – Biserica Sfantul Gheorghe Grivita, BucurestiDesi in tara noastra raportarea unor astfel de semne nu isi gaseste prea des loc in paginile ziarelor, reticenta ziaristilor punandu-si deseori amprenta asupra preotilor si enoriasilor care sunt, astfel, impinsi indirect la manifestarea unor rezerve in amintirea unor astfel de cazuri, totusi, parohia din Bucuresti, de curand, s-a hotarat sa incalce “regula” laica amintita.

Astfel, intr-un mesaj publlicat de slujitorii Sfantului Altar, se putea citi: “Astăzi, 9 septembrie 2017, prăznuim pe Sfânta Ana. O minune s-a arătat în Sfântul Potir la Sfânta Liturghie, a apărut semnul Sfintei Cruci și o Icoană. Hristos ne iubește și este în mijlocul nostru!”.Este vorba despre Parohia… “Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Purtatorul de Biruinta” – aflata pe Calea Grivitei, Bucuresti, din cate se vede purtand acelasi hram cu sfantul lacas ortodox din Bufallo, New York, Sfanta Cruce si numele sfant Ana constituind, de asemenea, elemente comune ale evenimentelor minunate raportate, practic, intr-o aceeasi perioada de timp.

[https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https://www.facebook.com/1696121470600145/photos/a.1980118128867143.1073741831.1696121470600145/1980118082200481/?type=3&width=500]

Mesajul publicat pe pagina de Facebook a parohiei romanesti Sfantul Gheorghe Grivita a atras imediat raspunsuri din partea celor care apreciaza lucrarile intreprinse in cadrul acestei parohii, acestia manifestandu-si aprecierea si rezumand totul la slavirea lui Dumnezeu pentru toate minunile Sale.

Biserica Sfantul Gheorghe-Grivita, o minune care a atras deja mii de oameniIar daca postarile celor doua biserici ortodoxe din SUA au reusit sa atraga abia cateva zeci de like-uri, cea a Bisericii romanesti ortodoxe “Sfantul Mare Mucenic Gheorghe” Grivita, pastorita de Pr. paroh Lica Lepadatu, a atins, pana la momentul redactarii articolului de fata, peste 1400 de aprecieri.

Biserica Sfantul Gheorghe-Griviţa il are ca al doilea hram pe Sfântul Ierarh Nicolae, iar sfantul lacas adaposteste o particica din moastele Sfantului Haralambie. Lacasul ortodox Sfantul Gheorghe-Grivita apartine Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei, tinand de Arhiepiscopia Bucureştilor si revenind din punct de vedere administrativ Protopopiatul sectorului 1.

Mesajul cu care pagina web a Bisericii Sfantul Gheorghe-Grivita ii intampina astazi pe vizitatorii sai, suna astfel: “Dumnezeu ţi-a dat timpul vieţii ca să-l petreci în slujirea Lui.”, amintind un citat din Sfantul Ioan Gură de Aur.In opera slujirii lui Dumnezeu, atunci cand preotii se aflau in Sfantul Altar, la zi de sarbatoare, a aparut si aceasta remarcabila minune. Biserica Sfantul Gheorghe-Grivita a fost construită de Casa Muncii CFR, in jurul anului 1013, iar in sfantul lacas ortodox, Icoana Sfântului Gheorghe, patronul bisericii, lucrată în mozaic, se gaseste aşezată într-o nişă chiar deasupra pridvorului. (Lăcașuri Ortodoxe)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.