Autobuz cu crestini, atacat pe drumul spre Manastirea Sfantul Samuel: 28 de morti, 23 de raniti

FOTO: Autobuz incendiatDrept de publicare acordat Lăcașuri Ortodoxe sub licenta:By Ivan Esquivel [CC BY 2.0 [https://creativecommons.org/licenses/by/2.0] ], via Wikimedia Commons

Militanții au atacat, astazi, vineri, 26 mai 2017, un autobuz plin cu creștini ortodocsi copti, pe drumul spre Manastirea Sfantul Samuel din estul guvernatorului El-Minya din Egipt, vineri 26 mai 2017.

Autobuz cu crestini, atacat in El-Minya, EgiptConform unui raport al publicatiei Ahram, care continua sa fie up-datat si la aceasta ora, (https://english.ahram.org.eg/NewsContent/1/64/269551/Egypt/Politics-/UPDATED—killed,—injured-in-attack-on-bus-carryin.aspx [https://english.ahram.org.eg/NewsContent/1/64/269551/Egypt/Politics-/UPDATED—killed,—injured-in-attack-on-bus-carryin.aspx] ) cel puțin 28 de persoane au fost ucise și alte 23 au fost ranite.

Atacatorii inarmati au deschis focul din trei autovehicule 4×4, tragand la intamplare asupra autobuzului care ii transporta pe copti.

Un microbuz si alte doua masini au fost avariate. Printre cei ucisi se numara si copii. Incidentul din Minya este cel mai recent atac asupra creștinilor din Egipt.

Crestinii copti sunt adesea ținte ale atacurilor ucigatoare efectuate de mai multe grupari extremiste, în Egipt (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Președintele Abdel-Fattah El-Sisi a cerut o întrunire de urgență a celor preocupati de probleme de securitate, pentru urmărirea atacatorilor.

Într-o declarație a Președinției, El-Sisi a cerut, de asemenea, autorităților să ia toate măsurile necesare pentru a-i ajuta pe răniți și a-i aresta pe atacatori. Trei copii au supravietuit atacului. (Lăcașuri Ortodoxe)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.