Sarbii au comemorat ziua in care Sinan Pasa a ars moastele Sfantului Sava (VIDEO)

Pe 10 mai, Biserica Ortodoxă Sârbă comemoreaza ziua in care au fost arse, în 1594, moaștele Sfântului Sava pe Dealul Vračar, la Belgrad, de catre Sinan Pasa, cunoscutul comandant militar turc.

La acea vreme, sârbii din Banat s-au răsculat împotriva autorităților otomane, iar icoana sfântului era prezenta pe steagurile lor.

Ca răspuns la revolta, Sinan Pasa a ordonat ca moaștele acestui mare sfânt sârb sa fie aduse la Belgrad, din Mănăstirea Milesevo, unde se aflau de 350 de ani, pentru a fi incendiate (arse) pe Dealul Vračar.

Acesta este locul pe care a fost construita actuala Catedrala Sfantul Sava.

Hramul Catedralei Sfantul Sava din BelgradÎn acest an, o slujba a fost oficiata în cripta Catedralei, de către Episcopul Arsenie de Toplita, asistat de mai mulți preoți și diaconi.

In materialul video prezentat mai jos, puteti vedea fragmente din aceasta slujba, cu prim-planuri cu frescele criptei.

A doua zi, Patriarhul sârb Irineu a oficiat Sfânta Liturghie, asistat de Episcopul Arsenie și de alți clerici. In materialul video pe care vi l-am pus la dispozitie, oferit de surse din Patriarhia Sarba, puteti vedea, de asemenea. fragmente din aceasta Sfanta Liturghie.

[

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.