Pr. Bogdan-Ionut Stancu: e doar un strop de bucurie, adus de Pasti semenilor nostri

Daruri de Paști oferite de credincioșii Catedralei din Urziceni

“Ca de fiecare dată, în preajma marilor sărbători creștine, comunitatea parohială se mobilizează și, coordonata de preoții slujitori, cercetează credincioșii aflați în dificultate, aducând un strop de bucurie semenilor lor”, ne informeaza Preot Bogdan-Ionuț Stancu.“Marți, 11 aprilie 2017, s-a desfășurat un amplu program social, menit să îmbunătățească starea sufletească dar și materială a credincioșilor”, continua parohul Catedralei din Urziceni.

“Primul popas a fost făcut la Complexul de Servicii Sociale din Urziceni. Tinerii au ascultat cu emoție întâmplările relatate de părintele paroh despre patimile Mântuitorului, au pus întrebări și au cerut lămuriri cu privire la această perioadă (Săptămâna Patimilor) în care ne aflăm”.

Acestia au primit daruri: alimente, dulciuri și produse de igienă. Insa actiunea nu s-a incheiat aici:

“Au fost vizitați, apoi, cei aflați în suferință pe paturile Spitalului Municipal Urziceni. Mișcați profund de durerea lor, slujitorii Catedralei au rostit rugăciuni de sănătate și au încurajat familiile celor bolnavi. Apoi, au împărțit daruri, spre bucuria tuturor”.

“Nu au fost uitați nici credincioșii cu posibilități reduse din parohie, în special cei din cartierul Katanga, bătrânii singuri, persoanele imobilizate la pat și văduvele. Aceștia au primit binecuvântarea preoților, care au stropit casele cu agheasmă și le-au oferit alimente pentru masa de Paști”.

In plus fata de toate acestea, au fost ajutate și alte 20 de familii din parohiile misionare Bițina (Movilița) și Hagiești (Sinești), toate acestea cu sprijinul credincioșilor binevoitori ai parohiei și în mod deosebit cu cel al companiei SC Carrefour SA.

“Fie ca Bunul Dumnezeu să le răsplătească bunăvoința! Învierea Domnului cu bucurie!”, incheie Preotul Bogdan-Ionuț Stancu, paroh al Catedralei din Urziceni, punand la dispozitia cititorilor nostri mai multe fotografii realizate in cadrul acestei actiuni (vezi galerie foto – top).Lăcașuri Ortodoxe

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.