Sfantul Mormant: lucrarile de restaurare se vor incheia pana de Pasti

Șeful Misiunii Patriarhiei Moscovei la Ierusalim, Arhimandritul Alexander (Elissov), și-a exprimat certitudinea că restaurarea Ediculei (Kouvouklion), a capelei care adaposteste Sfantul Mormânt, se va incheia pana de Paști.

In Sâmbăta Mare si Sfântă (in acest an, 15 aprilie) are loc primirea Sfintei Lumini a Invierii, in Kouvouklion, iar zeci de mii de pelerini ortodocși sunt asteptati pentru aceasta ocazie.

In forma sa actuală, Kouvouklion a fost ridicat în anul 1810, în interiorul Bisericii Sfântului Mormânt, pe locul îngropării și învierii lui Hristos. Aceasta este prima sa restaurare din istorie (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe – click aici [https://lacasuriortodoxe.ro/sfantul-mormant] ).

Patriarhia Ortodoxă a Ierusalimului a declarat că data finalizării lucrarilor a fost stabilita pentru 22 martie 2017.

Lăcașuri Ortodoxe

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.