SFINTIREA SFANTULUI MORMANT (live): Credeti! Pentru ca singurul loc unde El nu este, este aici!

“Emotiile inca nu m-au lasat”, a declarat Marie-Armelle Beaulieu, editor al Revistei Holy Land, cu ocazia renovarii Sfantului Mormant.

“Am intrat în Edicula, a doua zi după deschiderea Mormântului lui Iisus.

Era întuneric și, doar la lumina telefonului meu, am descoperit piatra pe care a fost depus Trupul lui Iisus. Asemenea Mariei Magdalena, lui Petru și Ioan…

La patru luni mai târziu, emoția nu m-a lasat. Creierul meu este inca într-o stare a unei experiențe marcante. Asta nu a adăugat nimic la credința mea în Invierea lui Iisus. La urma urmei, am intrat si am găsit Mormântul gol: asta îmi spune că Hristos este viu!

Mormantul poate fi, foarte bine, restaurat, dar el este tot gol. Aceasta Taina a vidului, din acest loc al Sfântului Mormânt, ne angajeaza intr-o calatorie a credinței:

Credeti! Pentru că singurul loc unde El nu este, este aici”.

Lăcașuri Ortodoxe

Transmisiunea video in direct a Slujbei de Sfintire a Baldachinului Sfantului Mormant din Ierusalim poate fi urmarita dand click AICI [https://basilica.ro/sfintirea-baldachinului-sfantului-mormant-live/] , in paginile Agentiei de stiri a Patriarhiei Romane, Basilica, sau pe pagina grupului de Facebook Lacasuri Ortodoxe [https://www.facebook.com/groups/lacasuriortodoxe/” target=“_blank] – oferita de Patriarhia Ierusalimului. Mai multe amanunte, cititi aici! [https://lacasuriortodoxe.ro/sfantul-mormant” target=“_blank]

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.