Prin rugaciune si post, dobandim puterea Duhului Sfant (Patriarhul Romaniei)

Extras din cuvintele Patriarhului Daniel, la pericopa Vindecarii fiului lunatic 26 martie 2017, Paraclisul Sfântul Grigorie Luminătorul din cadrul Reședinței Patriarhale

«O neam necredincios până când voi fi cu voi?»“Cu cât slăbește mai mult credința în popor, cu atât duhurile rele au mai multă putere asupra oamenilor, făcându-i să cârtească, să se răzvrătească sau să hulească pe Dumnezeu când trec prin suferință, mai ales când suferă un copil nevinovat”.

«Cred, Doamne! Ajută necredinței mele!».”Îndată după ce a îndreptat duhovnicește pe acest tată necăjit, întărindu-l în credință, Domnul Iisus i-a vindecat copilul, poruncind demonului să iasă din el. Astfel, toți cei prezenți au văzut iubirea milostivă și vindecătoare a lui Iisus”.Prin rugăciune și post, dobândim puterea Duhului Sfânt”Când omul postește se smerește, iar cu cât se smerește mai mult, cu atât rugăciunea sa devine mai fierbinte, mai puternică. Astfel, prin rugăciunea unită cu postul, creștinul se golește de sine, de egoism și se umple de iubirea smerită și sfințitoare a lui Dumnezeu”.Sursa: Basilica [https://basilica.ro/duminica-sfantului-ioan-scararul-prin-practicarea-virtutilor-dobandim-puterea-duhului-sfant-spune-patriarhul-daniel/]

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.