Lucratorii vamali descopera o Icoana a Maicii Domnului valoroasa, intr-un pachet

(Foto: Belnovosti.by)Funcționarii vamali din Minsk, capitala Belarus, au descoperit o icoană veche a Maicii Domnului, într-un pachet care sosise in tara din America, conform Serviciului de Stiri din Belarus [https://www.belnovosti.by/obshchestvo/minskie-tamozhenniki-nashli-v-posylke-starinnuyu-ikonu-bogorodicy-0] .

Pachetul era adresat unui rezident privat din Minsk. După cum a menționat biroul vamal regional din Minsk, icoana fusese învelita în hârtie și folie cu bule. Conform declarației facute in vama, pachetul ar fi trebuit sa contina o simpla “fotografie inramata”.

Conform datelor preliminare, icoana este realizata în stilul “Maicii Domnului Smolensk”, sau „Hodigitria“. Icoana a fost datată în a doua jumătate a secolului al XlX-lea, fiind pictata în timpul Imperiului Rus.

Comoara culturală transportata in mod ilegal are o valoare aproximativa de 4.000 $. Agenții vamali au confiscat icoana, până la eliberarea unei hotărâri judecătoresti.

Lăcașuri Ortodoxe

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.