Sfantul Mormant din Ierusalim restaurat, dar acum in pericol de prabusire

Edicula Sfantului Mormant este restaurata, dar acum se afla in pericol de prabusire…

Structura, realizata din fier, care sustinea Edicula Sfantului Mormant construita peste Mormântul lui Iisus a fost eliminata un timp, pentru Sărbătoarea Paștelui, dar acum oamenii de știință avertizează că Edicula este în pericol de prăbușire, deoarece fundația este construita pe moloz.

Intr-un articol Daily Mail [https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-4338676/Jerusalem-tomb-Jesus-risk-catastrophic-collapse.html] se arata:

Echipa care a condus lucrările recente de restaurare a declarat că fundatia (soclul) este atât de șubreda încât aceasta ar putea ceda brusc.

„In cazul in care cedează, eșecul nu va fi un proces lent, ci catastrofal“, a declarat Antonia Moropoulou, de la Universitatea Tehnică Națională din Atena (NTUA), pentru National Geographic [https://news.nationalgeographic.com/2017/03/jesus-christ-tomb-jerusalem-restored-collapse-tunnels/” target=“_blank] .

Din acelasi articol aflam ca părți importante ale Ediculei se afla pe o roca de fundare abruptă și înclinată, altadata loc al unei cariere vechi.

In plus, “mortarul de la temelia Mormântului Sfant s-a macinat, după zeci de ani de expunere la umiditate”.

“De asemenea, sondarea a indicat cu precizie existenta unor tuneluri si canale secrete, efectuate direct sub Edicula”.

“Insa, cercetatorii acum sunt in asteptarea altor 6.5millioane $, pentru a fixa soclul fracturat, din jurul Ediculei”.

Ei planuiesc sa indeparteze roca afectata, din jurul Ediculei, și sa excaveze sit-ul, mai adanc, pentru a instala noi traiecte de canalizare și de drenare a apei de ploaie.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.