Belgradenii s-au inchinat la moastele Sfantului Stefan Lazarevici

Cu binecuvântarea Patriarhului sarb Irineu și prin bunăvoința Preasfințitului Episcop Ignatie de Branichevo, moaștele Sfantului sarb Ștefan Lazarevici au fost aduse de la Mănăstirea Manasija, la Biserica Înălțarea Domnului din Belgrad.

Preasfințitul Părinte Episcop Arsenie, Episcop Vicar, a intampinat racla cu sfintele moaște în curtea bisericii, alaturi de clerici ai Arhiepiscopiei de Belgrad-Karlovci.

In biserica, s-a oficiat Slujba Acatistului în cinstea Sfantului Stefan, în prezența unui număr mare de credincioși, printre care s-au numarat si reprezentanți ai Armatei Serbiei, monahi și multe personalități din viața publică și culturală a Belgradului – pe care Sfantul Ștefan Lazarevici l-a stabilit drept capitala in secolul al 15-lea.

A doua zi, în ziua de vineri, 11 martie 2017, Sanctitatea Sa Patriarhul a oficiat Liturghia Darurilor mai Inainte Sfințite în Biserica Înălțarea Domnului, conform Serviciului de Informare al Bisericii Ortodoxe Sârbe.

Lăcașuri Ortodoxe

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.