Sfantul Mormant din Ierusalim: alta donatie pentru restaurare

In aceste zile, liderii celor trei comunități creștine majore din Ierusalim, și anume Patriarhul Teofil al Ierusalimului, Custodele Franciscan al Țarii Sfinte și Patriarhul Armean al Ierusalimului, insotiti de reprezentanti ai acestora, s-au întâlnit cu Președintele Statului Palestinian, Mahmoud Abbas.

Sfantul Mormant din Ierusalim: Autoritatea Palestiniana sponsorizeaza lucrarea de restaurare

În timpul întâlnirii, Patriarhul Teofil s-a adresat Președintelui, în numele Patriarhiei și al celorlalte două comunități.

În discursul său de răspuns, Președintele și-a exprimat bucuria pentru aceasta întâlnire și pentru coexistența pașnică între creștinii și musulmanii din interiorul Statului Palestinian.

De asemenea, el a amintit că creștinii nu sunt considerati o majoritate în acest stat, ci o parte integrantă a lui, că ei, de fapt, i-au precedat pe musulmani în Țara Sfântă, și că Bisericile creștine sunt considerate de musulmani ca sit-uri sfinte, asemenea moscheilor lor.

Prin urmare, a adăugat Abbas, Autoritatea Palestiniană oferă 150.000 de euro, contribuție la proiectul de restaurare a Aediculei Sfântului Mormânt.

Șefii celor trei comunități au mulțumit Președintelui pentru donatia sa și i-au urat succes în eforturile de finalizare a procesului de recunoaștere a Statului Palestinian.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) “Lăcaşuri Ortodoxe”, dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!