Saturday 22 october 2016

Dureros, in Ucraina: Eurovision 2017, organizat in… Catedrala Sfanta Sofia din Kiev

Conducerea organizației “Uniunea Helsinki din Ucraina” a solicitat Presedintelui tarii, Poroșenko, să nu permită desfasurarea Eurovision 2017 în Catedrala Sfanta Sofia din Kiev.

Eurovision 2017, organizat in… Catedrala Sfanta Sofia din Kiev

Conducerea organizației s-a exprimat in mod categoric împotriva intenției de a desfasura renumitul concurs muzical “Eurovision 2017” în Catedrala Sfanta Sofia din Kiev [in prezent, muzeu]. Aceasta se arata intr-o scrisoare deschisă, semnata de organizație, adresata Presedintelui ucrainean Poroșenko.

“Considerăm că astfel de planuri ale inițiatorilor Festivalului [Eurovision 2017], nu numai ca manifesta in mod evident o ignoranța culturala, dar, totodata, o aspiratie disimulata de substituire ascunsă a valorilor, o modalitate mascată de a impune poporului ucrainean – în locul orientarii culturale europene intemeiate si zidite pe principii creștine – modelele culturii de masa”, au declarat liderii organizației.

Acestia, în actiunea lor, i-au reamintit Președintelui, că “Sfânta Sofia din Kiev, în conștiința profundă a poporului ucrainean, nu este doar un simbol religios, ci și național”.

“Pentru noi, ucrainenii, Sfanta Sofia din Kiev este, asemenea Zidului Plangerii pentru evrei, sau Kaaba pentru musulmani, sau Sfantul Petru din Roma pentru italieni, centrul întregului Univers. Sfanta Sofia este un spațiu sacru al poporului ucrainean, Alfa și Omega lui, în care se poate vorbi doar în rugăciune către Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, sau pot avea loc evenimente spirituale și culturale sau naționale”, se menționeaza în adresa.

Europa invadeaza Catedrala Sfanta Sofia din Kiev

Divertismentul in perimetrul Catedralei Sfanta Sofia, sau în interiorul zidurilor sale, sunt interpretate de către membrii Asociației ca fiind “un sacrilegiu extrem, un atac ascuns împotriva sensului sacru și a intereselor națiunii ucrainene”.

Autorii scrisorii i-au cerut Președintui, în calitate de garant al intereselor tuturor cetățenilor din Ucraina, “sa interzica derularea Festivalului international de varietati in Catedrala Sfanta Sofia, pentru a nu permite umilirea poporului nostru”.

Potrivit autorilor, pentru derularea evenimentul ar fi adecvate fostul Muzeu Lenin și Palatul Artelor din Ucraina.

“Facem apel la dumneavoastră, ca în calitate de Președinte al Ucrainei, sa va opuneti în mod fundamental și decisiv dezumanizarii națiunii ucrainene, indiferent din partea cui vine ea și indiferent cine o executa”, incheie autorii apelului.Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) “Lăcaşuri Ortodoxe”, dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.