Centrul Crestin de Informare din Tara Sfanta: despre noul proiect franciscan

Cu peste un an în urmă, sediul Centrului Crestin de Informare din Tara Sfanta se închidea, pentru a începe un proiect foarte ambițios de renovare.

Astazi, Rev. (franciscan-catolic) Augustin Pelayo Fregoso, directorul Centrului Crestin de Informare, mentioneaza:

“Am lucrat aici, de aproape un an. Acesta este un loc frumos, din centrul orașului – aceasta mare poarta prin care pelerinii au intrat în ultimii 2000 de ani, si nu numai creștinii, dar si pelerinii de toate religiile…”

Acest proiect s-a născut din experiența fratilor franciscani, care au vrut să împărtășească cunoștințele lor, pentru a le oferi oamenilor ceva în plus și pentru a le descrie mai bine cel mai important loc dintre toate: Sfântul Mormânt.

“Totul provine din dorința de a vorbi despre Sfântului Mormânt. Cu experienta noastra de călugări și ghizi pentru pelerini, știm cât de dificil este… Oricine vizitează acest loc încearcă să descrie cel mai important sit din lume și din credința noastră… Oamenii nu pot înțelege… este greu de explicat și de descris: vrem să vorbim cel puțin două ore despre 2000 de ani de istorie, care inconjoara acest loc special, care este atât de relevant pentru credința noastră… dar nu este posibil. Ne simțim dezamăgiți, pentru că o mulțime de oameni se supara: au vizitat toate lacasurile sfinte din Țara Sfântă, au cântat colinde în Betleem și apoi ajung aici și întreabă: “Unde este Muntele? Unde este mormântul? Ce s-a întâmplat aici?”.

Acest Centru al Custodiei franciscane a Tarii Sfinte le oferă informații celor care doresc să învețe despre importanța Creștinismului în Țara Sfântă, din 1973, și oferă o gamă largă de servicii, inclusiv un program de rezervare pentru altarele franciscane din Țara Sfântă.

“Am realizat că acest loc avea atât de multe camere, asa ca am reorganizat serviciile pe care le oferim aici… Oferim informații celor care nu vor sa vada totul doar ca turisti, ci doresc să viziteze locurile sfinte și comunitățile creștine. Acest lucru este foarte important. Oamenii care vizitează Țara Sfântă vor să înțeleagă…”.

Lucrările de restaurare, care ar trebui să se incheie la Pastele viitor, implica, printre alte proiecte, construirea de incaperi multimedia.

“În partea de sus va exista o incapere multimedia, în care vor rula materiale video, care sa ne duca înapoi, la începuturi: ele vor arăta Mormântul din timpul lui Iisus și apoi vor prezenta schimbările în timp și călătoria de 2000 ani, în 12 minute.

Vor mai exista 5 incaperi, in care vom descrie locurile lui Iisus: este important ca oamenii să vadă unde a trăit Iisus.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.