Sfanta Parascheva: un nou lacas ortodox inchinat sfintei, in Bolitin Deal

In aceasta duminica, Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a slujit in noua biserica a Parohiei Bolintin Deal II, a Protopopiatului Bolintin.

Noul lacas ortodox este inchinat Sfintei Cuvioase Parascheva, avandu-l paroh pe Pr. Vasile Antonescu, Consilier în cadrul Sectorului Tehnic al Episcopiei. La slujba, printre credinciosi, s-a aflat si Emilian Bănică, Primarul Comunei Bolintin Deal.

Conform informatiilor oferite de reprezentantii Episcopiei Giurgiului, lucrarile la noua biserica au inceput in luna mai a anului 2006, “constructia respectand funcţiile şi formele tradiţionale existente în Muntenia şi Oltenia, fiind o sinteză a celor două tipuri caracteristice, cruce greacă înscrisă şi planul în treflă (cu abside laterale) şi trei turle”.

In prezent, se executa lucrari de finisare a peretilor interiori, în vederea împodobirii lor cu pictură. De asemenea, se lucreaza la catapeteasma bisericii.

Cu aceasta ocazie, Preasfintitul Parinte Episcop Ambrozie a oferit credinciosilor din parohie, pentru sfântul lor lacaş, o icoană a Sfintei Cuvioase Parascheva.

In Bolintin Deal, mai exista, de asemenea, un sfant lacas ortodox, inchinat Sfântului Ierarh Nicolae.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.