Tara Sfanta: incendierea Manastirii maronite din Betleem. Presedintele Palestinei il suna pe Patriarh

Președintele palestinian Mahmoud Abbas și-a exprimat solidaritatea cu Biserica Maronită, în urma unui atac care a dus la incendierea unei mănăstiri din Betleem.

Pe 30 septembrie, Mănăstirea maronita Mar Charbel a fost atacata.

Patriarhul Bechara Boutros Rai, Patriarhul Antiohiei și lider al Bisericii Maronite, a primit un telefon de la Președintele Mahmoud Abbas, al Palestinei, care și-a exprimat solidaritatea cu Biserica. De asemenea, el l-a asigurat pe Patriarh de angajamentul său în a-i descoperi pe făptași.

La rândul său, Patriarhul Rai i-a mulțumit Președintelui, în special pentru fondurile alocate de guvernul palestinian in vederea restaurarii mănăstirii.

Potrivit agentiei Fides, anchetatorii poliției palestiniene sustin că atacul prin incendiere ar fi fost o răzbunare excat pentru aceasta “finanțare a restaurarii mănăstirii”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.