Cipru: Biserica Ortodoxa este gata sa-i sustina pe refugiati!

Arhiepiscopul Hrisostom, lider al Bisericii Ortodoxe a Ciprului, a declarat, zilele trecute, ca este gata să-i sprijine pe refugiații care vin în Cipru, fie ei creștini sau musulmani.

Comentând declarațiile controversate ale Ministrului de Interne Socratis Hasikos, făcute săptămâna trecută, cum că Ciprul ar prefera să primeasca refugiați creștin-ortodocsi, Hrisostom a declarat ca ministrul a fost înțeles greșit. Hasikos însuși, mai târziu, a clarificat faptul că el doar a punctat faptul ca ortodocsilor le-ar fi mai usor sa se adapteze.

“El m-a intrebat și i-am raspuns ca avem relații frățești cu Biserica Antiohiei și, dacă creștinii vor veni, ii vom primi cu dragoste, dar asta nu înseamnă că ii vom respinge pe musulmani. Ei sunt fii ai lui Dumnezeu și, desigur, ne-am exprimat intenția de a oferi ajutor financiar refugiaților, și îmbrăcăminte, în numele Bisericii”, a spus Arhiepiscopul.

El a adăugat că Biserica a participat întotdeauna la rezolvarea problemelor cu care se confruntă țara, și a fost gata să ofere sprijin financiar, alimente și îmbrăcăminte.

“Suntem gata sa demonstram sprijinul nostru, pentru că, indiferent cât de multe servicii de stat exista, oricât de bine guvernati am fi, este nevoie de inițiativa privată, și cred că ciprioții sunt foarte sensibili. Toti dintre noi, vom sprijini cu frățească dragoste, pe oricine rămâne în Cipru”, a spus el.

Arhiepiscopul a mai declarat că, deși Biserica nu detine spatii pentru găzduirea refugiaților, aceasta ar putea ajuta guvernul, prin oferirea de ajutoare financiare, alimente și îmbrăcăminte etc.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.