Kurzii ocupa o scoala asiriana din Hasaka, dar nimeni nu intelege… pentru ce

Potrivit unui raport al AsiriaTV – care isi are sediul in Suedia – YPG, miliția kurdă din Siria, a ocupat o școală asiriana în orașul Hasaka deja de trei săptămâni, și o foloseste ca bază de operațiuni. Sute de elevi asirieni risca sa piarda, astfel, începutul anului școlar.

Pr. Gabriel Khacho, preotul Bisericii ortodoxe siriace Hasaka, care este responsabil de școală, a declarat ca este vorba de 900 de elevi.

Potrivit preotului, miliția YPG nu pare să vrea să părăsească clădirea.

“Am vorbit cu ei de mai multe ori și de fiecare dată imi spun: ‘vom vedea’”, a declarat el într-un interviu oferit telefonic, pentru Asiria TV.

“Școala este situată în centrul orașului, iar ISIS este foarte departe de aici; nu se mai duce nicio luptă în oraș”, a spus Pr. Khacho.

“Nu înțelegem de ce nu parasesc scoala”.

Totodata, YPG a ocupat cu forta si alte clădiri din oraș.

Soldații regimului sirian ocupasera si ei, anterior, școala, în timpul luptelor împotriva ISIS, la sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie, dar s-au comportat mult mai bine, parasind clădirea atunci când li s-a cerut să facă acest lucru, după ce luptele împotriva ISIS au incetat. Armata siriana chiar a cerut permisiunea, înainte de a ocupa clădirea.

YPG nu a cerut permisiunea sa ocupe școala și nu a luat în seamă solicitarile de a o parasi.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.