Daca tot li s-a permis, in loc sa se ocupe de ISIS, turcii ii bombardeaza tot pe refugiatii crestini

Postul public de televiziune german ARD (foto) a raportat, in urma cu o zi, că satele asiriene din munții Qandil au fost lovite de recentele lovituri aeriene turcești împotriva PKK – Partidul Muncitorilor din Kurdistan.

Satele afectate de atacurile aeriene au fost Sharanish, Baz, Barwary Bala, Hayes, Dawoodiya și Margerija.

Un sat asirian, pe care l-a vizitat reporterul german, este Sharanish, situat în zona Zahko, în apropiere de granița cu Turcia. Sharanish găzduia 60 de familii asiriene din Câmpia Ninive, care au fost alungațe de ISIS în august 2014. Printre asirienii strămutati, sunt multi din orașul asirian Baghdede.

Un asirian declara, într-un interviu:“Avioanele sunt deasupra capetelor noastre. Ei bombardeaza zona și nici nu știm cum am putea scăpa”.

În Dawoodiya există o tabără de refugiați cu 700 de familii. Majoritatea refugiaților sunt iazidi din Shengal, dar aproximativ 20% dintre ei sunt asirieni din Câmpia Ninive și Mosul.

Din fericire, nu au existat raniti sau morti in urma loviturilor aeriene, dar s-au inregistrat pagube materiale majore.

Un rezident asirian a spus, pentru AINA, ca PKK nu ar trebui să isi organizeze taberele și depozitele proprii atât de aproape de sate, deoarece astfel sunt pusi in pericol locuitorii acestora.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.