Ucraina: Mitropolitul Agatanghel de Odesa se lupta cu parada gay

Mitropolitul Agatanghel de Odesa și Izmail si liderii religioși ai Bisericilor creștine din Odessa au cerut autorităților locale sa interzica parada gay, pe care comunitatea LGBT a programat-o în oraș, conform publicatiei ucrainene Prav Life.

“Intrucat administrația orașului Odesa și-a dat acordul pentru organizarea unei parade gay, programată în cadrul festivalului ‘Odessa Pride 2015’, in perioada 14-16 august, liderii și reprezentanții Bisericilor creștine din Odessa considera de datoria lor sa reacționeze și sa exprime clar și in comun pozitia Bisericilor din oraș, pe această temă” – a declarat în cadrul recursului trimis primarului Odessa GL Truhanov.

Liderii religioși din Odessa subliniază că susțin valorile familiei tradiționale, doar in sensul uniunii între un bărbat și o femeie. Semnatarii sunt convinși că acțiunile publice ale susținătorilor relațiilor intre persoane de acelasi sex subminează temeliile familiei și ale căsătoriei, precum și ale societatii, care, acceptand homosexualitatea, este condamnata la dispariție.

“Homosexualitatea ucide dragostea adevărată și generează ostilitati, ceea ce duce la degradarea inevitabilă a individului. Este cauza multor boli, inclusiv boli incurabile. Homosexualitatea este un păcat” – arata autorii documentului.

“Popularizarea și impunerea opiniilor anti-tradiționale și anti-biblice sunt inacceptabile, conducand la distrugerea societății noastre”, avertizeaza autorii documentului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.