Episcop dat pe mana politiei, pentru comentariile sale anti-gay

Un grup de militanti pentru drepturile homosexualilor, din Elveția, a făcut o plângere la poliție, după ce un episcop din țară a sugerat in public ca homosexualii ar trebui să fie pedepsiti cu moartea.

Vitus Huonder, Episcop catolic de Chur, a citat, in cadrul unui eveniment, un pasaj din Biblie, unde se spunea ca homosexualii ar trebui să fie pedepsiti cu moartea.

Cu ocazia forumului “Bucurie în credință”, desfasurat in orasul german Fulda, el a citat două versete din Cartea Levitic, printre care si Levitic 20:13:

“De se va culca cineva cu bărbat ca şi cu femeie, amândoi au făcut nelegiuire şi să se omoare, că sângele lor asupra lor este”.

El a spus: “Numai aceste pasaje si sunt suficiente pentru a clarifica poziția Bisericii asupra homosexualității”.

Episcopul a lansat, mai apoi, o declaratie, in care explica:

“Nu a fost in intenția mea, sa sugerez ca barbatii gay ar trebui să fie ucisi”.

El a spus că regretă că observațiile sale au fost greșit înțelese.

Organizația elvețiană pentru drepturile homosexualilor, “Pink Cross”, a declarat că a făcut o plângere penală cu privire la comentarii.

Aceasta s-a declarat “șocata și infuriata” de comentarii și a solicitat “scuze publice pentru recenta gafa”.

Episcopul a mai provocat controverse în prealabil, atunci când a cerut ca un preot catolic care a binecuvântat un cuplu de lesbiene să fie caterisit.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.