Turcia loveste Statul Islamic, in Siria

Avioanele de luptă turcești i-au bombardat pe militanții asa-numitului Stat Islamic, în Siria, după o serie de atacuri in Turcia, puse pe seama grupului.

Trei obiective ale Statului Islamic au fost atacate, inclusiv centre de comanda si un punct de recrutare dinspre provincia de frontieră Kilis. Avioanele turcești nu au încălcat spațiul aerian sirian.

O declarație guvernamentală a aratat, conform Radio Vatican, că decizia atacului a fost luata joi, după ce militanții de pe teritoriul sirian au deschis focul asupra unui avanpost militar turcesc, ucigand un soldat.

Deschiderea focului a urmat unei decizii a Turciei, din această săptămână, de a permite Armatei SUA sa foloseasca baza aeriană Incirlik, din apropiere de granița cu Siria, pentru a lansa lovituri aeriene asupra Statului Islamic.

Acordul, pe care Presedintele Barack Obama și Președintele turc Recep Tayyip Erdogan l-au discutat prin telefon miercuri, urmează unor luni de negocieri privind utilizarea Incirlik și a altor baze de catre coaliția condusă de SUA – un subiect sensibil în Turcia.

Miscarile Turciei vin intr-un moment in care țara a fost atrasa din ce in ce mai mult în conflict, printr-o serie de atacuri ucigatoare și semne ale intensificarii activitatii în interiorul țării.

Poliția anti-terorista a percheziționat mai mult de 100 de suspecți, in locatii ale grupului militant al Statului Islamic și ale kurzilor, in Istanbul, peste noapte.

Elicopterele și forțele speciale, susținute de 5.000 de ofițeri de poliție, efectueaza raiduri in 26 de districte.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.