Dialog intre Biserica Ortodoxa Rusa si Biserica Asiriana de Rasarit

In ziua de 21 iulie 2015, la complexul hotelier “Danilovskii” din Moscova, a avut loc o reuniune a reprezentanților Departamentului pentru Relații Externe Bisericesti al Patriarhiei Moscovei și ai Bisericii Asiriene de Răsărit, dedicată studiului conceptului de dialog bilateral.

Evenimentul a avut loc în conformitate cu un acord pe aceasta tema, între Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Sanctitatea Sa Kirill, și Catolicosul-Patriarh al Asiriei, Mar Dynhoy IV, în timpul vizitei Întâistătătorului Bisericii Asiriene de Rasarit in Rusia, din perioada 26 mai – 9 iunie 2014.

În cadrul întrevederii, s-a ajuns la un acord privind conceptul de dialog, care este planificat sa fie adus la cunostinta Sfintelor Sinoade ale celor două Biserici.

În plus față de consultarea teologica, se asteapta o dezvoltare a relațiilor bilaterale, în special în domeniile cooperarii academice, sprijinirii creștinilor din Orientul Mijlociu și al serviciului social bisericesc.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.