Lui Kusturica i se interzice un concert in Kiev: Astazi, fascistii sunt numiti democrati!

Emir Kusturica, din Orchestra No Smoking, caruia i s-a interzis in ultimele zile sa sustina un concert la Kiev, remarcă situatia din Europa de astazi, in care “anti-fasciștii sunt numiti fasciști, în timp ce fasciști sunt numiti democrați”.

Muzicianul si regizorul premiat Emir Kusturica a spus că este logic ca Ministerul Culturii din Ucraina sa ii interzica trupei sale sa tina un concert in Kiev, din cauza situației politice din tara, de dupa lovitura de stat.

Ministerul Culturii a considerat “nepotrivit” concertul planificat pentru data de 28 iulie de Kusturita și No Smoking Orchestra, la comemorarea unui mileniu de la mutarea la Domnul a Printului Sfant kievean Vladimir, de teama unor posibile “provocări”.

“Această decizie nu ma surprinde, mai ales cand știm că guvernul ucrainean este rezultatul unei lovituri de stat, care a avut loc în această țară, și a fost schimbat violent de Europa, de data aceasta cu ajutorul unui spectru larg de naționaliști și a Sectorului de Dreapta”, a spus Kusturica, pentru jurnalul sarbesc Politika.

Kusturica a adăugat că ușurința cu care sunt luate deciziile despre cine poate si cine nu poate intra in tara, se aseamana unei “reale reguli a fasciștilor, care astăzi ii numesc fasciști pe cei care au pierdut 25 de milioane de oameni în lupta împotriva Fascismului.”

“Anti-fasciștii sunt numiti fasciști, în timp ce fasciștii sunt numiti democrați”, a adaugat Kusturica, descriind tendințele politice europene moderne.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.