Patriarhul Ioan X s-a intalnit cu primatul Bisericii Ortodoxe a Americii

Patriarhul Antiohiei, Ioan X, s-a intalnit cu Arhiepiscopul Demetrios al Americii (Patriarhia Ecumenica), pe 20 iulie, la Facultatea de Teologie a Sfintei Cruci, in Boston.

Arhiepiscopul Demetrios a menționat, cu aceasta ocazie, legăturile istorice dintre Patriarhiile de Constantinopol și Antiohia.

Arhiepiscopul a reamintit, mai apoi, răpirea celor doi episcopi ortodocsi din Orientul Mijlociu, inclusiv a Mitropolitului de Alep, Pavel (Paul), fratele Patriarhului Ioan al X-lea (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Patriarhul Antiohiei a vorbit despre problemele cu care se confruntă Biserica în Orientul Mijlociu și despre persecutarea creștinilor. Acesta a facut referire și la recenta întrerupere a comuniunii intre Patriarhia Antiohiei și cea a Ierusalimului, subliniind că “toate posibilitățile au fost epuizate și ca s-a ajuns la aceasta decizie dureroasa” (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

În cele din urmă, Patriarhul Antiohiei a menționat eforturile Patriarhiei Ecumenice de a găsi o soluție la acest conflict, subliniind în același timp rolul important al Patriarhului Bartolomeu în societatea contemporană.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.