MH17: Veteranii din Serviciile de Inteligenta SUA ii cer lui Obama dovezi impotriva Rusiei

Un grup organizat de vetereani, foști profesioniști din Servciul de Informații, i-a cerut Președintelui Barack Obama, într-un memoriu, sa publice imediat un raport de informații cu privire la doborârea zborului Malaysia Airlines MH17 in urma cu un an (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

“Guvernul Statelor Unite a emis un raport sumar privind doborarea avionului, citând ‘social media’ și alte date fragile despre implicarea rebelilor din estul Ucrainei și a Rusiei, dar apoi a ramas tacut”, se arata in memoriul profesionistilor vetereani din Serviciul de Inteligenta (VIPS).

Marți, guvernul ucrainean a refuzat să elibereze un raport internațional privind catastrofa, sporind astfel ingrijorarile pe scară largă vizavi de implicarea ucraineană in doborarea avionului, mai degrabă decât a Rusiei sau a rebelilor.

“Pe 29 iulie 2014, VIPS a sugerat ca Guvernul Statelor Unite sa publice un raport despre doborarea avionului, ca nu cumva sa se ajunga la un alt paroxism de a invinui Rusia fără motiv. Suntem încă în așteptarea acestui raport”, arata memoriul, citat de Sputnik.

In memoriu, se specifica faptul ca tensiunile dintre Statele Unite și Rusia, pe tema Ucrainei, “ajung rapid intr-un punct periculos”.

“Intrucat relația cu Moscova este de o importanță critică, doar fiindca Rusia detine o armata care ar putea să distrugă Statele Unite, calibrarea atentă a relației este esențială”, a recomandat grupul VIPS.

“Este posibil ca doborarea sa fi fost efectuata în mod deliberat de către Guvernul de la Kiev sau de unul dintre oligarhii puternici ai Ucrainei, pentru a implica forțele anti-Kiev și Rusia în aceasta crimă în masă”, subliniaza memoriul, conform Sputnik.

“În cazul în care Guvernul Statelor Unite stie cine a intreprins atacul asupra avionului, acesta ar trebui să aducă dovezi. În cazul în care nu știe, ar trebui să spuna asta”.

Memoriul a fost semnat de 16 foști oficiali ai serviciilor secrete americane, inclusiv de fostul director tehnic de Analiza Geopolitica si Militara Mondiala al Agenției Naționale de Securitate (NSA), William Binney, și de fostul senior executiv NSA, Thomas Drake.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.