Biserica Sfintei Cuvioase Parascheva, vandalizata si profanata. Reactii

Ministrul kosovar pentru Comunități, Dalibor Jevtic, a condamnat profanarea de sâmbătă a Bisericii Sfanta Petka (Sfanta Cuvioasa Parascheva), din satul Drsnik, din centrul Kosovo-Metohija (Kim).

Sambata dimineata, biserica ortodoxă a fost sparta, banii i-au fost furati, iar icoanele vandalizate. Ministrul Jevtic le-a cerut autorităților kosovare să reacționeze imediat, sa-i aresteze și sa-i pedepseasca pe făptași.

Jevtic a subliniat că atacul asupra Bisericii “Sfanta Petka” rerepzinta un atac asupra tuturor repatriaților sârbi din Municipiul Klina și a solicitat un mai mare respect și o mai bună protejare a tuturor lacasurilor religioase.

Din păcate, astfel de incidente au avut loc si înainte, a declarat Jevtic într-un comunicat scris, cerându-le autorităților sa previna orice alte incidente similare din viitor, prin a face cunoscut numele vandalilor responsabili.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.