Beit Shearim, cimitirul vechi al Sinedriului, din josul Galileii, inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO

Beit Shearim se afla intre cele 19 sit-uri din intreaga lume care au fost adaugate pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, la începutul acestei săptămâni.

Sit-ul, situat în partea de jos a Galileii, in apropierea Haifa (la o oră, spre nord, de Tel Aviv), a fost cimitirul vechi al Sanhedrinului (Sinedriului – tribunal la vechii evrei, respectiv un consiliu suprem prezidat de Marele preot, care judeca pricinile importante, interpreta legea și delibera asupra chestiunilor publice).

Sit-ul cuprinde o necropolă plina de catacombe din secolul II dupa Hristos. Arheologii cred că sit-ul a fost principalul loc de înmormântare din afara Ierusalimului și a crescut ca importanță după distrugerea celui de Al Doilea Templu și dupa revolta evreilor împotriva romanilor.

În catacombe, există numeroase opere de artă și inscriptii in greacă, aramaică și ebraică, fiind destul de izbitoare remarcarea unei puternice influențe romane, care s-a impus în perioada de după revolta.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.