publicat în: Arhivă

Texasul se teme de un complot secret al afro-americanului Obama…

Temerile ca pregatirile Armatei SUA pentru lansarea unuia dintre cele mai mari exerciții din istoria țării, în 7 state din sud-vest, ar putea insemna o invadare a Texasului, sunt în creștere în rândul locuitorilor din acest stat.

Multi dintre cetateni sunt îngrijorați cu privire la viitoarele exerciții de pregătire militară, numite Jade Helm 15, care vor dura din 15 iulie, pana in 15 septembrie. Locuitorii din Bastrop suspecteaza un “complot secret al lui Obama” de instalare a unui sistem de supraveghere a rezidenților, de confiscare a armelor cetățenilor și de instituire a legii marțiale în întregul stat, conform unui raport al publicatiei Washington Post.

Fostul primar al Bastrop, Terry Orr, considera ca motivul pentru reacția puternică in fata exercițiilor militare, ar putea fi faptul că Președintele Barack Obama este afro-american, adăugând că mulți rezidenți nu mai au încredere in Obama, din cauza deteriorării situației economice din țară, crezând ca Președintele este in cea mai mare parte interesat în rezolvarea problemelor afro-americanilor si “străinilor ilegali”.

Americanii sunt speriati, după o serie de teorii ale conspirației, răspândite în mass-media din SUA, cum că guvernul ar intenționa să declare legea marțială în această vară, sub pretextul efectuării exercițiului militar, cunoscut sub numele de Jade Helm 15.

Jade Helm a stârnit îngrijorare în rândul texanilor, pentru prima oara, conform Sputnik, atunci când armata americană a lansat o hartă a exercițiilor planificate, pe care teritoriul Texasului era colorat în roșu și marcat ca “ostil”.

Purtătorul de cuvânt al militarilor, locotenent-colonelul Mark Lastoria, intr-un efort de a calma temerile, a declarat ca denumirile de pe harta sunt parte a unui scenariu fictiv, care simuleaza ca forțele speciale americane i-ar ajuta pe luptătorii din rezistență sa restabileasca democrația într-o țară imaginară.

Jade Helm va implica 1.200 de militari în șapte state, inclusiv Texas, New Mexico, Arizona, California, Nevada, Utah, Colorado.

Pana una-alta, Operațiunea Texas se va limita la bazele militare și la proprietatile private unde armata are asigurat acordul proprietarilor, asigura Washingon Post.

Toate aceste asigurari, totusi, nu l-au oprit pe guvernatorului Greg Abbott sa trimita Garda de Stat a Texasului sa “monitorizeze” Jade Helm 15…