Masurile adoptate de SUA impotriva Statului Islamic sunt ineficiente

Statele Unite ale Americii nu au adoptat măsurile corespunzătoare pentru distrugerea sau eliminarea Statului Islamic, a declarat ieri senatorul american John McCain.

Anterior, tot ieri, Președintele american Barack Obama declarase într-o conferință de presă tinuta la Pentagon, că Statele Unite nu planifica in prezent sa trimita trupe suplimentare în străinătate, dar intenționează să accelereze livrarea de arme anti-tanc în Irak.

Obama a explicat ca luptătorii voluntari sunniți ar putea deveni o forță nouă împotriva Statului Islamic.

McCain a susținut, însă, că loviturile aeriene SUA au fost irelevante în lupta împotriva Statului Islamic, pe termen lung, și nici unul dintre atacurile aeriene nu a sugerat vreun real succes în lupta împotriva grupului terorist.

Senatorul a explicat că, în timp ce Statele Unite ar putea domina cerul, Statul Islamic continuă să se ascundă în zonele urbane, pentru a evita loviturile aeriene, și utilizează internetul și mass-media sociala pentru a recruta mai multi adepți.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.